Educaţia rutieră

Educaţia rutieră reprezintă o componentă constantă a asociaţiei noastre, copii şi elevii reprezentând categoria şi cea mai expusă riscului de accidente, dar şi grupa de vârstă cea care are mai mare nevoie de educaţie. Prin intermediul orelor de clasă sau ale întâlnirilor pe care le avem cu şcolarii la Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti, Atelierul de Educaţie rutieră şi de Prim ajutor, copii deprind pe parcursul unui an şcolar regulile de bază ale circulaţiei rutiere. În plus, cu ajutorul echipamentelor patrulelor şcolare ei sunt familiarizaţi cu responsabilitatea protejării la traversare a altor copii.
Patrulele şcolare au fost înfiinţate în lume în 1921 în SUA, respectiv Canada, în Europa Germania fiind prima ţară care în 1953 le-a introdus în pregătirea şcolară. România a introdus această formă în 1966 şi le-a avut funcţionale până-n decembrie 1989.
Împreună cu cele două ministere responsabile, MAI şi MEN, asociaţia noastră s-a preocupat de reintroducerea lor în sistemul de învăţâmânt astfel că, din septembrie 2008, patrulele şcolare au redevenit funcţionale.  Noi am echipat 400 de şcoli şi licee din ţară şi alte 400 de şcoli din Bucureşti, iar experienţa a dovedit că acei copii care au activat în aceste patrule au devenit ulterior şoferi sau pietoni mai responsabili.